Rijbewijs C halen voor vrachtauto

RIJBEWIJS C HALEN? MEER INFORMATIE OVER HET VRACHTAUTO RIJBEWIJS

Rijbewijs C halen omdat je graag onderweg bent? Kom je graag met mensen in contact? En lijkt het je een kick om een groot voertuig van 40 ton te besturen? Dan is het beroep vrachtwagenchauffeur iets voor jou! Hiervoor heb je het vrachtautorijbewijs nodig.

Rijbewijs C is het rijbewijs voor een vrachtwagen vanaf 3500 kg. Ga je beroepsmatig aan de slag? Dan moet je rijbewijs C halen in combinatie met Code 95. De Weerd Bedrijfsopleidingen is de grootste aanbieder van transportopleidingen in de regio.

De Weerd Bedrijfsopleidingen biedt opleidingen op maat aan. Met ervaren en enthousiaste instructeurs, volg je plezierige lessen en krijg je uitstekende begeleiding.

RIJBEWIJS C THEORIEOPLEIDING

Voor het behalen van alleen het rijbewijs C is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van de theoriecertificaten RV1 en R2C (administratie light en techniek/verkeer). Als beroepschauffeur dien je in het bezit te zijn van de certificaten RV1, V2C en V3C. Daarnaast moet de toets besloten terrein en praktische toets gedaan worden.

GEZONDHEIDSVERKLARING VOOR RIJBEWIJS C

Naast de theoriecertificaten is het ook noodzakelijk om een gezondheidsverklaring aan te vragen op de website van het CBR. Ook moet je gekeurd worden door een bevoegde arts. De kosten voor deze keuring is niet in de lespakketten inbegrepen. Ons advies is om het aanvragen van de gezondheidsverklaring en de keuring zo snel mogelijk te regelen zodat vertraging van je opleiding wordt voorkomen.

RIJBEWIJS C PRAKTIJKOPLEIDING

Om een indicatie te verkrijgen van het aantal benodigde rijlessen begin je met een proefles.
Deze proefles bestaat uit een intakegesprek, een rijles en een eindgesprek, waarna het lespakket vastgesteld wordt.

OVERDAG LESSEN VOOR RIJBEWIJS C

Wij plannen onze rijlessen in blokken van 3 x 50 minuten zodat er voldoende tijd is om alle verkeerssituaties te oefenen. Ons advies is om zoveel mogelijk overdag de lessen in te plannen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen en het is dan aanzienlijk drukker in het verkeer dan in de avonden.

Vergeet niet een geldig rijbewijs B mee te nemen bij het lessen.

Waarom je je vrachtautorijbewijs haalt bij De Weerd:

  • De Weerd Bedrijfsopleidingen raadt je aan om zoveel mogelijk lessen overdag te nemen. Het praktijkexamen wordt ook overdag afgenomen. Zo ben je optimaal voorbereid op de verkeersdrukte.
  • Mocht je geen gebruik willen maken van één van de lespakketten, dan is het uiteraard ook mogelijk om losse rijlessen in te plannen.
  • Om beroepschauffeur te worden moet RV1 + V2C + V3C + praktijkexamen + praktijktoetsen en toets besloten terrein gedaan worden.
  • Eventuele prijsverhogingen en/of veranderingen wachttijden CBR voorbehouden.

Meer informatie of een proefles plannen?

Neem dan graag even contact op!
Bel of mail:

055 –  533 43 73
bedrijfsopleidingen@deweerd.net

De praktijk wordt makkelijker met de theorie op zak!

Snel je theorie halen? De Weerd biedt in Apeldoorn, Epe en Zwolle cursussen aan. In 4 avonden word je door deskundige docenten klaargestoomd voor het examen!